Internationaal topveld in dameskoers 52e Ronde van Luyksgestel

Naast regerend Olympisch kampioene – en winnares van de editie van 2017 – Anna van der Breggen en Europees- en drievoudig wereldkampioene Marianne Vos staan ook Puck Moonen en regerend Belgische kampioene Jolien D’Hoore (o.a. ook brons op het omnium tijdens de afgelopen Olympische Spelen, zilver op de scratch tijdens het afgelopen WK baanwielrennen in Apeldoorn, goud op de koppelkoers bij het WK baanwielrennen Hongkong 2017 en winnares van een etappe in de Giro Rosa) aan de start van de 52e Ronde van Luyksgestel.

Hiermee hebben de Nederlandse toprensters een geduchte concurrente in hun jacht op de zege door de straten van Luyksgestel.

Ze moeten het op kermismaandag 25 juni 2018 opnemen tegen o.a. Maud Kaptheijns uit Westerhoven en Laura Verdonschot uit Lommel, beiden erg succesvol in het afgelopen veldritseizoen. Ook voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes, de Britse kampioene én tweevoudig Europees kampioene veldrijden Helen Wyman en de Amerikaanse Elle Anderson (afgelopen seizoen goed voor één wereldbekerzege) staan aan de start.

Ook Sandra van Veghel en Inge van der Heijden (Nederlands kampioene veldrijden bij de beloften) staan aan de start in de Dorpstraat. Daarnaast is Nina Kessler – de winnares van het Kempenklassement in 2017 – van de partij.

Hiermee belooft de 52e kermisronde in Luyksgestel op maandag 25 juni 2018 de ideale voorbereiding en graadmeter te zijn voor het NK wielrennen welke één week later plaats zal vinden op de Brabantse Wal in het zuidwesten van Noord-Brabant.

De Elite Dames starten om 16.30 uur en strijden om de Grote Prijs NTS Group.

Heren Elite-Beloften

Om 19.00 starten bij de Elite Beloften van de ploeg Metec: Jasper de Laat, Johim Ariesen en Robbie van Bakel. Ploeg Alecto neemt de winnaar van de Ronde van Limburg en leider in de Topcompetitie Rick Ottema mee en daarnaast ook de winnaar van de Omloop der Kempen: Daan van Sintmaartensdijk. Zij krijgen steun van Abe Celi en Bas van der Kooij.

Het team Destil-Parkhotel komt met de winnaar van de Ster van Zwolle Maarten van Trijp die vergezeld word door Tim Kerkhof en Twan Brusselman. Uit de ploeg Delta Cycling in ieder geval de winnaar van de Ann Post race in Ierland: Luuc Bugter. Hij krijgt het gezelschap van Jason van Dalen en Adriaan Janssen.

Een sterk blok vormt de Vlasman ploeg van Ton Welling met oud-winnaar Youri Havik en de vorige leider van de Topcompetie Jaap Kooijman, Jasper Bovenhuis, Kevin van Dool en Melvin van Zijl. Uit België starten in ieder geval Daan Hoeiberghs en Joris Geuens.

Uiteraard proberen we ook de kersverse kampioen van Nederland bij de Elite zonder contract aan het publiek te tonen. Houd onze website en social media in de gaten want er komen mogelijk nog bijzondere namen bij!

Ook hebben we uiteraard de recreantenwedstrijd. Deze is dit jaar opengesteld voor alle renners zonder een licentie en zij rijden voor de Kempencup. Verder is er een apart klassement voor de Luyksgestelse renners van TWC de Grensrijders.

Volledig programma:

13.00 uur Schooljeugd
14.00 uur Dikke Banden / Mountainbikerace
15.00 uur Recreanten om de Kempencup
16.30 uur Elite Dames om de GP NTS group
19.00 uur Elite / Beloften om de ‘GP Driessen autogroep

ENTREE IS GRATIS!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *