Tuur: “Ik kom elk jaar kijken naar de wielerronde van Luyksgestel!”

Tuur Burgmans Multifix

Hij viert dit jaar een jubileum: Tuur Burgmans van MULTIFIX. Hij is met zijn bedrijf namelijk al 25 jaar sponsor van de wielerronde van Luyksgestel. Een bedrijf dat ooit ontstaan is vanuit een koeriersdienst en Tuur’s zoektocht naar ‘handel’, zoals hij dat zelf zegt. Dat hij die gevonden heeft is anno 2022 overduidelijk. MULTIFIX is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 200 medewerkers en onder andere een fabriek in China. Maar Tuur is de connectie met de wielerronde van Luyksgestel nooit kwijtgeraakt. Integendeel zelfs!

 

Bouten en moeren voor windmolens

Tuur: “Het begon allemaal in 1988. Ik kocht één partij roestvrijstalen bevestigingsmaterialen in en kon vervolgens aan 60 bedrijven leveren. Ik merkte dat de markt beperkt was en dat deze handel al redelijk snel best goed ging.” Tuur breidde daarop zijn bedrijf uit door ook alle andere bevestigingsmaterialen te leveren en zich uiteindelijk toe te leggen op ‘speciale bevestigingsmaterialen’. “Hierbij kun je onder andere denken aan bouten en moeren voor windmolens en windenergie”, licht Tuur toe. “In die tijd leverde ik vooral spullen voor de Nederlandse windmolens. We waren in ons land toen echt een koploper. Later nam dat af en kwam er een gigantische vraag vanuit India. Dat is ook het moment geweest dat onze fabriek in China in 2008 opende.”

 

Klantspecifieke producten

Momenteel levert MULTIFIX klantspecifieke producten voor grote namen als DAF en Janssen-Fritsen. Denk hierbij aan producten als chassis voor vrachtwagens, de trapliften van OTOlift en luxe bedden waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Tuur zegt daarover: “We vinden het belangrijk om het complete pakket te kunnen leveren; van halffabricaat tot bevestigingsmaterialen. Dat is dan ook de reden dat we een bedrijf waar we eerder aan leverden uiteindelijk overgenomen hebben. Dat maakt dat we nu ook assemblage-mogelijkheden hebben.”

 

Een bijeenkomst van ondernemers

Hoewel je je dus voor kunt stellen dat Tuur zijn handen vol heeft aan een bedrijf van dusdanige omvang, kan hij zich niet herinneren de wielerronde van Luyksgestel ooit overgeslagen te hebben. “Vaak denk ik vooraf: ‘Het is wel een maandag, dus ik ga maar heel even kijken en één pintje drinken.’ Ik hoef vast niet uit te leggen dat het regelmatig voorkwam dat het donker werd als ik naar huis ging.” En nu is hij dus 25 jaar sponsor. Tuur: “De wielerronde van Luyksgestel is een bijeenkomst van alle ondernemers. Het is een groot evenement waar iedereen bij elkaar komt en dat weinig tot geen dalen gekend heeft. Ik ken ruim de helft van de mensen die er altijd rondloopt. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat dit al zolang op deze manier in de lucht gehouden wordt.”

 

De Waalse Pijl

Wat Tuur zelf met wielrennen heeft? “Het is allemaal begonnen toen mijn dochter Nikki verkering kreeg met Thomas Dekker nadat ze hem, hoe toevallig, tijdens de wielerronde van Luyksgestel had leren kennen. Wij gingen samen naar hem kijken in de Waalse Pijl. Thomas fietste er ergens in het peloton. Het was Dirk Bellemakers uit Luyksgestel die er 80% van de koers op kop lag en zich helemaal los wist te fietsen. Dat was echt geweldig om te zien.” Tuur fietst sindsdien zelf ook. “Ja, dat vind ik wel mooi om te doen.” Waarna de anekdote op tafel komt dat hij ooit bij een koers in België meedeed aan het gokken naar de uitslagen. Hij bleek het podium goed geraden te hebben en als winnaar uit de bus te komen. Tuur sluit af met een grappige nabrander. “Wellicht zijn er mensen die weten dat ik eigenlijk Arthur heet. Ik heb de naam Tuur gekregen van mijn ome Karel. Ome Karel vernoemde me daarmee naar de Belgische wielrenner Tuur Decabooter, die eigenlijk óók Arthur heet.”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *