Jacky en Dave: “De wielerronde van Luyksgestel is één van de mooiste dagen van het jaar!”

Jacky en Dave Borrenbergs

Borrenbergs Bouwbedrijf B.V. is al tientallen jaren een belangrijke sponsor van de wielerronde van Luyksgestel. De huidige eigenaren Jacky en Dave Borrenbergs weten niet anders. Dave: “Jacky en ik zitten sinds 1999 in het bedrijf en hebben de sponsoring uiteraard voortgezet. Hoewel die nu andere vormen kent dan waar ze destijds ooit mee begonnen zijn.” Dave doelt daarmee op de handjes en spullen die vroeger geleverd werden om de wielerronde op te kunnen bouwen.

 

De derde generatie

Jacky en Dave Borrenbergs vormen samen de derde generatie van de familie Borrenbergs die het aannemersbedrijf in Luyksgestel leidt. Het bedrijf bestaat sinds 1935 en kent een ‘nieuwbouwtak’ en een tak die vooral onderhoud en renovatie omvat. Dave: “We bouwen zowel woningen voor particulieren als projectwoningen en doen zowel nieuwbouw als verbouw. Ons werkgebied beslaat de hele Brabantse Kempen en de regio Eindhoven. Maar met opdrachtgevers als het Rijksvastgoedbedrijf werken we ook op defensielocaties als Brunssum en Woensdrecht.” Jacky en Dave hebben op dit moment zo’n 35 medewerkers in dienst, waaronder ook eigen metselaars en timmerlieden. Ze beschikken daarnaast over een eigen machinale werkplaats voor onder andere het maken van binnen- en buitenkozijnen.

 

Twee dagen dicht

Onder die medewerkers is een flink aantal ‘buitendûrpse’. Jacky: “Vroeger kwamen de medewerkers van ons bedrijf natuurlijk vooral uit Luyksgestel. Met de kermis gingen we toen altijd al twee dagen dicht en dat is tot op de dag van vandaag nog het geval. Natuurlijk is het bedrijf gegroeid en hebben we nu meer medewerkers in dienst die niet uit het dorp komen. Maar ik moet zeggen, die hebben zich goed aangepast. Het grootste deel daarvan wil óók graag vrij zijn met de kermis.” Dave vult hem aan: “En dat is maar goed ook, de vraag is wat er van werken terechtkomt na een dag gezelligheid langs het parcours en op de kermis.”

 

Sponsoring

Het is onder andere die gezelligheid die maakt dat Jacky en Dave het belangrijk vinden om de wielerronde van Luyksgestel te sponsoren. Dave: “Wij leveren graag een bijdrage aan de leefbaarheid en het verenigingsleven in Luyksgestel. De wielerronde is een begrip geworden en voor het dorp is het belangrijk dat dat zo blijft.” Dat eerdere generaties van de familie Borrenbergs dat ook vonden blijkt wel uit de verhalen over hoe die sponsoring er vroeger uitzag. Jacky: “Voordat de organisatie van de wielerronde een echte professionaliseringsslag onderging leverde Borrenbergs Bouwbedrijf vooral handjes, materiaal en materieel. Als er bijvoorbeeld ergens in het land iets opgehaald moest worden ten behoeve van de wielerronde, dan kwamen ze bij ons een grote auto of vrachtwagen lenen.”

 

Kijken naar wielrennen

Jacky en Dave dragen de wielerronde van Luyksgestel een warm hart toe dus. Maar op de vraag of ze eigenlijk iets met wielrennen hebben geven ze een eerlijk antwoord. “Nee, het is geen geheim dat wij allebei échte voetballers zijn”, vertelt Dave. “Hoewel Jacky in zijn jonge jaren wel aan fietscross deed.” Jacky vult aan: “Ja, en we hebben ook diverse keren samen meegedaan aan de Dikke Banden Race.” Ook kijken ze allebei graag naar wielrennen. Wat dat betreft zit het bedrijf aan de Dorpstraat toch wel op een ‘A-locatie’ naast het parcours. Jacky: “Vroeger huurden we een tap bij Ronny Groenen (De Stap) en keken we met de hele vriendengroep voor het bedrijf naar de koers.” Dave: “We gaan ook graag naar andere wielerrondes in de gemeente Bergeijk kijken.”

 

Toekomstplannen

Dit jaar draagt de wielerronde van Luyksgestel onder andere de naam Borrenbergs Bouwbedrijf. Volgend jaar, tijdens de profronde, kan de SWEL wederom op Borrenbergs Bouwbedrijf als hoofdsponsor rekenen. Een mooi vooruitzicht, vinden ook Jacky en Dave. Iets dat ook opgaat als ze naar de toekomst van hun bedrijf kijken. Dave: “Misschien komt er wel een vierde generatie voor het bedrijf aan. En als wij daarnaast gezond oud mogen worden, dan teken ik ervoor!”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Jacky en Dave: “De wielerronde van Luyksgestel is één van de mooiste dagen van het jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *