55e Wielerronde van Luyksgestel wordt wederom een profronde

Winnaar profronde 2016 Lars Boom

Traditiegetrouw vindt op kermismaandag 26 juni 2023 de Wielerronde van Luyksgestel plaats. Omdat dat dit jaar de 55e keer is, heeft het breed bekende evenement te maken met een jubileumjaar. Net als vijf jaar geleden kiest Stichting Wielerevenementen Luyksgestel (SWEL) ervoor om daarom, in samenwerking met TWC De Grensrijders een profronde te organiseren. Een profronde vol met grote namen, sterke ploegen en bijzondere verrassingen. 

Profronde

De Wielerronde van Luyksgestel is een begrip in de wereld van het wielrennen. Renners komen al jarenlang van heinde en verre naar het dorp om op kermismaandag mee te rijden in de ronde. In 2016, toen de 50e Wielerronde van Luyksgestel verreden werd, organiseerde de SWEL voor het eerst een profronde. Deze profronde werd, mede door de overwinning van profwielrenner Lars Boom, een groot succes. Een succes dat zowel voor de SWEL als voor de inwoners van Luyksgestel en ver daarbuiten naar meer smaakte. Misschien wel naar heel veel meer. Dat maakt dat de organisatie er al snel over uit was dat, door corona helaas pas 7 jaar later, een tweede profronde een vervolg moet gaan geven aan de eerste. Wat dat betekent? Profwielrenners aan de start die om een nóg betere organisatie vragen, een ander en langer parcours (5,5 kilometer; geheel in lijn met de populaire Belgische kermiskoersen) en een flinke prijzenpot.

Wielerronde van Luyksgestel

Het programma van de 55e wielerronde van Luyksgestel ziet er grotendeels uit als altijd. Gedurende de dag maken onder andere de schoolkinderen, de ATB-ers, de renners uit Groot Bergeijk en de dames hun opwachting aan de start in de Dorpstraat. De ervaring leert dat zij dit doen onder toeziend oog van een massaal aanwezig publiek, dat ook dit jaar weer van harte welkom is en gratis toegang heeft. De organisatie heeft, naast een profronde, nog andere verrassingen van ongekende omvang voor hen in petto. In de aankomende weken wordt hier meer over bekend gemaakt. Op dit moment is de voorbereiding in volle gang en hebben de eerste kampioenen en (internationale) ploegen al toegezegd op maandag 26 juni 2023 aan de start te verschijnen. Het belooft wederom een spektakel te worden.

Meer informatie

Houd daarom de komende tijd de website en de sociale media van de SWEL goed in de gaten voor meer informatie over de 55e Wielerronde van Luyksgestel.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *