De eerste profronde: een korte terugblik naar 2016

In 2016 vond de 50e Wielerronde van Luyksgestel plaats en de eerste profronde. Nu we met de 55e Wielerronde van Luyksgestel een tweede lustrum vieren, organiseren we voor de tweede keer een profronde. Natuurlijk doen we dit met de ervaringen en het succes van 2016 in ons achterhoofd.

Terug naar 2016

Als we teruggaan naar 2016 dan kunnen we alleen maar concluderen dat de eerste uitgave van de profronde meteen een groot succes werd. En dat ondanks de ramp die zich enkele dagen ervoor, op donderdagavond, voltrok over Luyksgestel. De enorme hagelstorm die bij alle inwoners nog vers in het geheugen zit vernielde alle daken van alle huizen in ons dorp. De vergunning die we hadden voor de 50e Wielerronde van Luyksgestel kwam daarmee aan een zijden draadje te hangen. Gelukkig, met de steun, inzet én hulp van alle inwoners, hebben we er samen voor kunnen zorgen dat de ronde gewoon door kon gaan, ondanks (of misschien wel dankzij) de gehavende situatie waarin we met elkaar zaten.

Sterk deelnemersveld

De eerste profronde draaide uit op een enerverende koers met een sterk deelnemersveld. Naast de latere winnaar Lars Boom stonden ook Fabio Jacobsen, Boy en Danny van Poppel, Pim Ligthart, Mike Theunissen, Jos van Emden, Twan Castelijns, Sam Oomen, Raymond Kreder en Taco van der Hoorn aan de start. Absoluut niet de minste namen! Het podium werd uiteindelijk gevuld door Lars Boom op de hoogste trede en Taco van der Hoorn als tweede en Boy van Poppel als derde naast hem. Er werd ontzettend hard gereden, iets dat Lars Boom later nog meerdere keren beaamde.

De tweede profronde

De tweede uitgave van de profronde stond aanvankelijk voor 2021 gepland. Door corona hebben we deze uiteindelijk twee jaar door moeten schuiven. Maar gelukkig staan nu eindelijk alle lichten op groen en zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Deze tweede profronde staat nog meer in het teken van een Nederland-België treffen. Onder andere vanwege het feit dat we ondersteuning krijgen van de gerenommeerde Belgische inbreng van de bekende speaker Niko de Muyter.

We blijven jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en hopen op een grote publieke belangstelling voor deze kermiskoers (naar Belgisch model) over een prachtig open parcours door heel Luyksgestel.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *