55e Kermisronde van Luyksgestel brengt weer uniek spektakel

Dit jaar biedt de Sengers Metaal en Borrenbergs Bouwbedrijf Wielerronde van Luyksgestel op maandag 26 juni nog meer spektakel dan voorheen. Naast de enige echte Vlaamse kermiskoers op Nederlandse bodem waar gestreden wordt om de NTS Group Jubileumprijs, wordt de STIEBEL ELTRON Sprint Cup verreden. Een nieuw en uniek onderdeel in Nederland met deelname van onze Olympisch en Wereldkampioen Harrie Lavreysen.

 We beginnen zoals gebruikelijk, maar wel een uurtje eerder om 12.00 uur, met de Luyksgestelse schooljeugd. Dit jaar doen we dat al voor de 40e keer en vieren we ook met de schooljeugd een jubileum. Een belangrijke categorie van waaruit in het heden en het verleden al diverse talenten naar voren komen. Om 13.00 uur is het de beurt aan de ATB-ers uit Groot Bergeijk die als team de strijd met elkaar gaan aanbinden. De teams bestaan uit twee of drie renners of rensters van bedrijven of verenigingen uit Groot Bergeijk. Individuelen ATB-ers zijn ook van harte welkom en worden in een gelegenheidsteam geformeerd. Om 14.00 uur is het aan de deelnemers van de Kempen Cup om te strijden om de Aqualon van Zutphen leiderstrui. Dit zijn renners uit onze eigen regio die het tegen elkaar opnemen. Er is daarnaast nog een speciaal klassement ingericht voor deelnemers uit Luyksgestel en/of voor leden van TWC De Grensrijders.

Onze Nederlandse vedetten op de baan worden om 15.15 uur aan het publiek gepresenteerd waarna zij zich naar de start begeven voor de kwartfinale van de STIEBEL ELTRON Sprint Cup. Naast de deelname van Harrie Lavreysen zien we ook zijn teamgenoten Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Tijmen van Loon aan de start. Dit sprintgeweld wordt aangevuld met enkele heel talentvolle nationale baanwielrenners. Steeds in tweetallen sprinten zij vanaf de hoek Kapellerweg/Dorpstraat tegen elkaar. De dames wisselen hen af en rijden een Omnium waarbij ze middels een Rit in Lijn en een Afvalrace bepalen wie de opvolger van Mijntje Geurts wordt. Of volgt Mijntje haarzelf op en wordt zij wederom de winnares van de NTS Group Grote Prijs? Één ding is zeker, ze krijgt zeker tegenstand, want ook voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement wordt gestreden. Om 17.20 uur, kort voor de start van de profronde, weten we na een halve finale en een finale wie van de sprinters de felbegeerde STIEBEL ELTRON Sprint Cup mee naar huis mag nemen. Vanzelfsprekend hoopt heel Luyksgestel dat deze cup in Luyksgestel blijft en met Harrie Lavreysen meegaat.

Het is om 18.00 uur de beurt aan de profrenners die in een echte Vlaamse kermiskoers gaan uitmaken wie de opvolger wordt van Lars Boom die in 2016 de eerste editie van deze profronde won. Deze profs rijden hun wedstrijd over een grote ronde van 5,5 kilometer over de Dorpstraat, Sengelsbroeksestraat, Neerrijt, Rijt en dan over het kermisterrein om vervolgens het bekende parcours via de Kapellerweg weer te volgen naar de Dorpstraat waar na 132 kilometer de finish zal liggen. Inmiddels zijn er al 13 ploegen uit binnen- en buitenland die zich bij ons aangemeld hebben, waaronder Bolton uit Nieuw-Zeeland, BridgeLane uit Australië, Storck-Metropol uit Duitsland en vanuit België de ploegen Alpecin-Deceuninck Development Team, Circus – ReUz -Technord en Tarletto – Isorex. Nederlandse ploegen die deelnemen zijn onder andere Abloc, Allinq, Metec-Solarwatt, Scorpions, Universe en VolkerWessels. Vanuit TWC De Kempen fietsen Jordy en Rens Vermeulen mee. Houd onze website en sociale media goed in de gaten om te weten wie naast hen aan de start zullen staan.

We vragen alle inwoners van Luyksgestel om zoveel mogelijk de vlag uit te hangen om deze dag nóg feestelijker te maken. Alle inwoners van Luyksgestel ontvangen nog een brief met praktische informatie over parkeren en omleidingen. Informatie die ook op onze website terug te vinden is. We wensen zowel alle renners het als publiek een sportieve en gezellige dag toe in een kermisvierend Luyksgestel waar tussendoor Scouting Sint Andries nog langskomt met loten voor de parcoursloterij. Kortom, komt op maandag 26 juni naar de 55e Wielerronde van Luyksgestel! De entree is gratis.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *