55e Sengers Metaal/Borrenbergs Bouwbedrijf Kermisronde van Luyksgestel 2023 om de GP NTS group

Persinfo 10 juni 2023

Maandag 26 juni 2023 vindt voor de 55e keer de Kermisronde van Luyksgestel plaats. Stichting Wielerevenementen Luyksgestel organiseert i.s.m. TWC de Grensrijders de 2e Profronde volgens het model van een echte Vlaamse kermiskoers, verder de STIEBEL ELTRON Sprint Cup op de weg met o.a. Olympisch en wereldkampioen Harrie Lavreysen, uniek in Nederland. Hierin rijden de 8 sprinters, naast Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy vd Berg, Tijmen v Loon met de aanstormende talenten Daan Kool, Lars Romijn, Loris Leneman en Melle Gerrits een mini competitie in de vorm van een Kwartfinale, Halve finale en Finale Rit om uit te maken wie de felbegeerde Cup mee naar huis mag nemen.

Daarnaast rijden de Dames afwisselend met de Sprintcup een omnium. Een omnium over 2 onderdelen: Rit in Lijn en Afvalrace. Dames rijden tevens voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement.

Tenslotte hebben we de 2e lustrum Profronde in de vorm van een echte Vlaamse kermiskoers op Nederlandse bodem. De word verreden in ploegen of individueel verband. De ploegen die nu zijn aangemeld zijn; Bolton Black Spoke uit Nw Zeeland, Bridgelane uit Australie, Storck Metropole uit Duitsland. Belgie is vertegenwoordigd door, Alpecin- Deceuninck CT met David vd Poel en Mees Hendrikx, wellicht later aangevuld met enkele renners uit het Pro team verder Tarteletto- Isorex met Timothy Dupont en Torsten Demeijer en de opleidingsploeg van Wanty, Circus met Gerben Kuypers en Daan v Sintmaartensdijk, wellicht worden hier ook nog enkele renners uit het pro team toegevoegd. Dan de Nederlandse ploegen van ABLOC met Philip Heijnen en Jelle Johannink, Metec met Huub Artz en Jaap Roelen (winnaar 2022) Volker Wessels met Bertjan Lindeman en Daan v Sintmaartensdijk de ploeg Allinq CT met Rick Ottema en Jasper Schouten, en de teams van Scorpions, Universe en het regio team De Bruyn/TWC de Kempen.

Daarnaast hebben we al enkele individuele renners waarbij Wesley en Raymond Kreder, Bram Welten, Bart Lemmen, Tim Naberman en Wessel Krul, hier zullen binnenkort nog enkele leuke namen aan worden toegevoegd. Zie daarvoor onze website.

Programma:
Schooljeugd 12.00 uur. ATB- race Gr-Bergeijk om 13.00 uur. Funklasse (Kempencup) om 14.00 uur Sprintcup kwartfinales om 15.15 uur. Elite Dames Omnium rit in lijn om 15.30 uur. Sprintcup halve finales om 16.30 uur. Elite Dames afvalrace 16.45 uur. Finale Sprintcup om 17.20 uur Profkoers 132 km over grote omloop van 5,5 km om 18.00 uur.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *